لینک داخلی همان هایپرلینکی بوده که به صفحه ای در همان دامنه اشاره دارد. دادن لینک داخلی به متن هم در رتبهبندی سایت اهمیت ویژهای دارد.
لینک های داخلی به کاربران اجازه می دهد تا به راحتی راه خود را در حول همین وبسایت پیدا کنند (مثلا برای تکمیل خرید اینترنتی، بدست آوردن اطلاعات بیشتر در مورد یک محصول یا آشنایی با بیزینس شما).
لینک های داخلی به کراولرها(بوت های گوگل) اجازه می دهد تا صفحات بیشتری را در سایت شما شناسایی کنند، حتی صفحاتی که هیچ بک لینک خارجی ندارند (به ویژه صفحات مهم).
اینطور تصور می شود که لینک های داخلی اعتبار هریک از صفحات ارائه شده را افزایش می دهد (گوگل تاکید بسیاری بر علائم دارد: هرچه صفحه ای لینک داخلی بیشتری داشته باشد، اعتبار داخلی بیشتری نیز دارد).
این موضوع هرگز به شکل رسمی توسط گوگل تایید نشده (مگر اینکه ما از آن مطلع نباشیم) اما شاهد بوده این که با اضافه کردن هرچه بیشتر لینک های داخلی که به صفحه ای خاص اشاره دارند، این صفحه عملکرد بهتری پیدا کرده. بنابراین می توانیم بگوییم که این موضوع یک تئوری قوی بوده که آزمایشات متعددی آن را اثبات می کند.
حال این سوال مطرح می شود که چگونه می توان به درستی از این لینک های داخلی استفاده کرد، در ادامه بخوانید…
1 – اصول در دادن لینک داخلی به یک متن
مسیریابی با ساختار درست اهمیت فراوانی در تجربه کاربر و هم کراول گوگل دارد.
به نظر می رسد لینک های داخلی در درون محتوای مطالب اهمیت بیشتری در رتبهبندی سایت شما داشته باشد.
اینطور بنظر میرسد که گوگل به لینک های فوتر کمتر اهمیت می دهد.
انکر تکست داخلی مهم است. این موضوع توسط یکی از متخصصان گوگل تایید شده است .
اگر در یک صفحه دو لینک داخلی که به یک صفحه اشاره دارند وجود داشته باشد، تنها انکر تکستی که بالاتر قرار دارد برای گوگل مهم است.
به نظر می رسد گوگل لینک های متنی را بیشتر از لینک های عکسی با متن متناوب دوست داشته باشد.
طور کلی هرچه یک صفحه لینک های داخلی بیشتری داشته باشد، رتبه بندی آن بالاتر خواهد بود .
2 – تحلیل و ارزیابی ساختار لینک داخلی
جالب است بدانید که با توجه به اهمیت لینک های داخلی در مبحث سئو ابزارهای زیادی برای شفاف تر نشان دادن ساختار داخلی وجود ندارد. راه های قدرتمند کمی برای کراولینگ وجود دارد، از جمله این مورد رایگان از سایت سئو چت .
برای تحلیل نحوه لینک زدن هر لندینگ پیج به دیگر صفحات سایت هیچ روش آسانی وجود ندارد.
3 – استفاده از داده های ساختارمند (Structured Data) برای لینک داخلی زدن
به غیر از انکر تکست ها راه های جالب دیگری نیز برای مطلع ساختن گوگل از ساختار داخلی وبسایتتان با لینک دهی وجود دارد: Schema.org
گوگل تاثیرگذاری بعضی امکانات در Schema.org را بر نحوه تفسیرش از وبسایت ها تایید کرده سایر امکانات نیر احتمالا کمک کننده هستند، زیرا طبق اعلام گوگل به طور کلی داده های ساختارمند (Structured Data) به درک بهتر وبسایت ها توسط گوگل کمک کرده و حتی می تواند فاکتوری برای رتبهبندی محسوب شود.