تاکنون درمورد سیگنال های مثبتی که شکل دهنده فاکتورهای موفقیت سئو بوده اند بحث کرده ایم. اما فاکتورهای منفی نیز وجود دارند که باید از آنان دوری کرد.
افراد کمی باور دارند که موتورهای جستجو را اسپم کرده اند، در حالیکه آنها واقعا اینکار را انجام داده اند. اسپم کردن کار دشواری بوده و موتورهای جستجو پیش از تصمیم گیری درمورد اینکه آیا مجازات جریمه برای فرد مناسب بوده یا نه به علایم متفاوتی توجه می کند.
چه کارهایی را نباید در سئو سایت انجام داد
در این مقاله می خوانید
محتوای سبک یا ضعیف
گوگل در پاسخ به شکایات مطرح شده در مورد نتایج جستجوی ضعیف در فوریه ۲۰۱۱ از الگوریتم پاندا رونمایی کرد. پاندا محتواهای سبک یا ضعیف یا محتوایی که فاقد جوهره کافی بوده را هدف قرار می دهد.
این الگوریتم اغلب سایت هایی را که محتوای سطح متوسطی دارند پیدا کرده و با آنها به روشی که از آن برای غلبه بر تکنیک های اسپم بکار گرفته، برخورد می کند.
امروزه دیگر این موضوع که یک سایت تا چه حد به موضوع مورد نظر مربوط است، مطرح نیست، بلکه سوال اصلی این است که آیا سایت محتوای با کیفیتی دارد یا نه؟
برای آموختن مطالب بیشتر بر این زمینه مقاله های موجود در این لینک را بخوانید :
- آلگوریتم پاندا چیست ؟
پنهان سازی (Cloaking)
بیایید در مورد پنهان سازی حرفه ای صحبت کنیم، یا بهتر است در مورد این که طوری برنامه ریزی شده مطالب را موتورهای جستجو چیزی کاملا متفاوت با آنچه به انسان نشان داده می شود را می بینید، صحبت کنیم؟
این کار پنهان کردن متن نام دارد. موتورهای جستجو این کار را دوست ندارند. این یکی از بدترین کارهایی بوده که می توانید انجام دهید. حتی گوگل هم پنهان کردن متن را منع کرده است .
من دقت کردم در برخی از سایت ندانسته این مشکل صورت گرفته ولی خودشون متوجه این امر نیستند اولین کاری که بعد از خواندن این متن می کنید بهتره یکبار سایتتون کامل بررسی کنید هم در دکستاپ و هم در موبایل ممکن هست این مشکل در سایت شما هم باشد !
تکرار کلمات کلیدی
یکی از قدیمی ترین تکنیک های اسپم در سئو محتوای سایت بوده و هنوز هم کاربرد دارد و موتور های جستجو آن را نمی پسندند. موتورهای جستجو از شما می خواهند کلماتی را که در محتوا به آنها پاسخ داده اید از آنها استفاده کنید .
اگر این کار را بارها و بارها انجام دهیم و بیش از صد مرتبه این کلمات را استفاده کنیم آیا فایدهای دارد؟
در واقع فایده ای ندارد. این کار تکرار کلمات کلیدی (Keyword stuffing) نام دارد و می تواند باعث جریمه شدن سایت شما شود.
چه میزان تکرار زیاد محسوب میشود؟
برای این سوال جواب دقیقی وجود ندارد، اما مسلما بیش از حد تکرار شدن این کلمات منجر به جریمه شما می شود. این اتفاق معمولا در سایت هایی که سئو را به خوبی رعایت نمی کنند اتفاق می افتد. در چنین سایت هایی کلمات کلیدی بیش از حد در متن تکرار می شود.
متن پنهان
وقتی تصمیم می گیرد کلمات کلیدی را در محتوای خود تکرار کنید مسلما فکر بعدی که به ذهنتان می رسد این است که «چرا کل این متن را که کاربران دوست ندارد ببیند، پنهان نکنم؟» شاید متن خود را سفید کنید، طوری که با پس زمینه اش در هم آمیخته شود، اما باید بدانید که با این کار موتور جستجو را اسپم می کنید.
موتورهای جستجو دوست ندارند چیزی پنهان باشد، آنها می خواهند هر آن چیزی که کاربران با آن روبرو می شوند را ببینند. متن ها را پنهان نکنید، چه با عوض کردن استایل، فونت یا نحوه نمایش شان و یا به هر روش دیگری .
کپی مطالب ( دزد دریایی/ تخلف از قانون DMCA )
نسخه به روز رسانی شده دزد دریایی سایت هایی را که از قانون کپی رایت تحدی کرده اند، هدف قرار می دهد. گوگل تحت فشار انجمن ثبت صنایع آمریکا (RIAA)، خانه هالیوود و دول جریمه کردن سایت هایی را که شکایت نامه «تخلف » از قانون کپی رایت هزاره دیجیتال (DMCA) دریافت می کردند را آغاز کرد.
احتمال اینکه همه سایت ها با چنین شکلی از جریمه روبرو شوند کم بوده، اما باید به هر تذکری که در کنسول وبمستر جستجوی گوگل تان ظاهر می شود توجه داشته باشید.
برای اطلاعات بیشتر درمورد بروزرسانی دزد دریایی و سرقت ادبی لینک های زیر را بخوانید.
- سو استفاده برخی از وبمستران ایرانی از این جریان
- چگونه گزارش DMCA بدهیم ؟
- چگونه مشکل DMCA را برطرف کنیم ؟
تبلیغات / تبلیغات زیاد و سنگین بالای وب
آیا تا به حال پیش آمده که وارد سایتی شده باشید و به خاطر حجم زیاد تبلیغات موجود در آن برای پیدا کردن محتوای اصلی آن دچار مشکل شوید؟
این همان چیزی بوده که برای رفعش الگوریتم طرح بندی صفحه (Page Layout algorithm) ایجاد شده. این جریمه که اغلب تبلیغات سنگین بالای وب نام دارد اغلب به سایت هایی که با قرار دادن بیش از حد تبلیغات قبل از محتوایشان باعث سردرگمی کاربر می شوند، اختصاص دارد. بنابراین کاری نکنید که کاربر مجبور به گشتن برای پیدا کردن محتوا شود.
- تبلیغات به چه شکل باید در سایت قرار بگیرد ؟
- الگوریتم طرح بندی صفحه (Page Layout algorithm) چیست ؟
لینک های پولی
وقتی در این مورد حرف می زنیم باید به این نکته توجه کنید خطرناکترین کار برای جریمه شدن در گوگل می باشد من سایت های متعددی را دیدم که پس از مدتی با جریمه های سنگین گوگل مواجه شده اند . خرید بکلینک از تمام صفحات یک سایت شاید در اوایل برای شما جالب و مفید باشد ولی در نهایت با پنالتی گوگل مواجه می شود که این جریمه ها شاید تا یکسال بروی سایت شما اعمال گردد .
البته ناگفته نماند یکم ضعف در بررسی سایت های ایرانی مشاهده می شود ولی به دلیل خسیس بودن بیش از حد سایت های ایرانی در دادن لینک خروجی خرید رپورتاژ یکی از امن ترین لینکسازی ها محسوب می شود ولی باز باید دقت داشته باشید چگونه و در چه سایت هایی رپورتاژ ارسال کنید .
مناظره بر سر اینکه آیا گوگل باید تا این حد شدید با کسانی که لینک خرید و فروش می کنند برخورد کند سال ها طول کشید و نکته اصلی این است که اگر می خواهید در رتبهبندی گوگل قرار بگیرید باید مطابق قوانین آن رفتار کنید و قوانین حکم می کند که برای قرار گرفتن در رتبهبندی گوگل نباید هیچ لینکی خریداری یا فروخته شود.
اگر ترجیح می دهید قوانین گوگل را نادیده بگیرید بهتر است خود را برای جریمه آماده کنید. سایت هایی که می گویند لینک های فروخته شده شان قابل تشخیص نیستند را باور نکنید، زیرا اینگونه نیست، به ویژه اینکه خیلی از این سایت ها توسط افراد ناکارآمد و مبتدی اداره می شوند.
لینک اسپم
آیا تا به حال وسوسه شده آید که با نرم افزارهای خودکار از لینک های دارای انکر تکست به شدت بهینه سازی شده در سایت خود استفاده کنید .
هر چند با این کار سئو را نادیده می گیرد اما بهتر است بدانید که افرادی را که از اسپم متنفر هستند را نادیده گرفته اید، به همین دلیل سئو نیز از شما متنفر خواهد بود و نمره خوبی به سایت شما نمی دهد.
اگر این کار را ادامه دهید مطمئن باشید که این لینک ها اعتبار مدنظر شما را به سایتتان نمی دهند و نهایتاً آنچه نصیبتان می شود جریمه خواهد بود.
براساس آپدیت الگوریتم پنگوئن گوگل جرائم سنگینی را برای لینک سازی اسپم در نظر گرفته است .
اطلاعات بیشتر و رهایی از جریمه ها
برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر درمورد اسپم بهتر است لینک های زیر را بخوانید: اگر می خواهید از این جریمه ها فرار کنید در اینجا دستورالعمل هایی از گوگل درمورد نحوه اعمال یا حذف جرایم و نحوه مجددا قرار گرفتن در فهرست گوگل آورده شده:
- سئو: اسپم سازی
- گوگل: جریمه ها
درس ها : سئو چیست ؟ – 1) فاکتور های سئو – 2) محتوای سایت – 3) معماری سایت – 4) اچ تی ام ال – 5) اعتماد یا اعتبارسنجی – 6) لینک ها – 7) شخصی سازی – 8) شبکه های اجتماعی – 9) فاکتور های منفی سئو